Ons team

Ons team

Yovanny van der Veek

Yovanny van der Veek geeft sinds zijn 18e jaar tennisles. Tennis is zijn lust en zijn leven, eigenlijk zijn passie te noemen. Hij begon toen hij 7 jaar was en klom op tot Categorie 3 speler.

Zijn passie is tennis en om iedereen die het wil, het spelletje tennis zo goed mogelijk en met zoveel mogelijk plezier bij te brengen. En dat doet hij dan ook. Hij heeft een specifieke manier van lesgeven. Er wordt uiteraard continu gelet op techniek, maar juist ook de tactiek komt aan bod. Dat gaat bijvoorbeeld over het weten hoe we een bal kunnen terugverwachten vanuit verschillende spelsituaties. Er wordt veel gewerkt op precisie.

Mensen die Yovanny kennen, vinden hem vooral een goeie jongen. Iemand die er is voor de mensen om hem heen, vrolijk, enthousiast, opbeurend, inspirerend en vooral ook erg goed met kinderen. In de les met de kinderen is hij duidelijk over wat er wel kan en wat er niet kan, er is veel plezier (want dat is de basis voor alles) maar er moet wel gewerkt worden.

Bij de gevorderden wordt ook aandacht besteed aan het mentale gedeelte. Verder begeleidt hij ook leerlingen als ze toernooien spelen. Hij gaat wanneer hij kan kijken bij de toernooien om leerlingen aan te moedigen tijdens wedstrijden. Eventuele verbeterpunten op technisch, tactisch en mentaal vlak worden dan in een volgende les besproken en aan gewerkt.

Voor de beginner is Yovanny een leraar die je in een korte tijd de beginselen goed kan leren en uiteraard weer met veel plezier.

Zijn lessen geeft hij bij Dekker Sport Zoetermeer. Bij Dekker Sport kunt u, bij weer of geen weer, 7 dagen per week terecht om een balletje te slaan.


Ferry Janmaat

Tennis is mijn passie. Deze sport beoefen ik nu 18 jaar. In deze periode heb ik veel geleerd over de sport zelf, hoe deze sport aan te leren en mezelf als persoon.

6 jaar geleden ben ik begonnen met werken voor Tennisschool Y4Tennis, op dat moment studeerde ik nog aan de academie voor lichamelijke opvoeding op de Haagse Hogeschool. Nu ben ik afgestudeerd en heb daarbij sportcoaching, sportpsychologie en mijn tennislicentie meegepakt.

In het begin ben ik gestart met het lesgeven aan de recreanten op alle leeftijden en ben in die periode gespecialiseerd in het lesgeven aan kinderen. Nu geef ik les aan alle niveaus en leeftijden en heb daarmee ook top 10 spelers van Nederland getraind.

Naast het lesgeven ben ik bezig met de organisatie binnenin de tennisschool en zorg ik voor de spelers door begeleiding op/ naast de baan en waar nodig mentaal.


 

Fred Marx

Mijn naam is Fred Marx. Met veel plezier neem ik de selectie trainingen onder mijn hoede. Inmiddels loop ik al een tijdje mee bij Y4Tennis. Vanaf 2013 geef ik met veel plezier les aan Y4Tennis. Ik begon met hier en daar wat lesjes, veelal selectielessen. Afgelopen jaar ben ik volledig bij Y4T komen werken. We proberen door middel van gestructureerde lessen aan te bieden aan selectiespelers tot en met recreatiespelers hun maximale niveau te laten ontwikkelen. Ook proberen wij andere dingen aan te bieden zoals voedingsleer, gedrag op de baan, etc. Regelmatig zijn er bijeenkomsten voor spelers waar soortgelijke zaken bij aan bod komen. We zijn daar met het hele Y4T-team druk mee bezig, op het gebied van techniek, tactiek, voetenwerk, mentale training en begeleiding tijdens wedstrijden. We maken gebruik van de binnen- en buitenbanen, zodat de lessen altijd doorgaan. Kom eens langs en “proef” het verschil…

Hierbij een kleine intro van mijzelf:

1985-1992 begeleiding Nathalie Vandierendonck, nr 1 mt 16, jong oranje
1990-1992 ass trainer District Den Haag, onder Johan Knol
1985-1992 trainer Delftse Hout
1985-1992 ontwikkeling rolstoeltennis Nederland
1992 controleren van tennisclubs voor de KNLTB voor de toegankelijheid van rolstoelgebruikers.
1990-1992 ass. coach onder Stanley Franker Davis Cup
1992-2006 mede-eigenaar sportcomplex Lissabon Portugal
1998 speler eredivisie Lisboa Racket Centre Portugal (nivo ligt veel lager dan in Nederland)
2000 Nationaal veteranen kampioen +40 Portugal en Nationaal kampioen team competitie +40
2000-2006 Werk voor Portugese Tennis Federatie: ik geef onder andere cursussen voor tennisleraren met onderwerpen als: tenniskids/rolstoeltennis/top tennis/bewegingsmotoriek/ e.a.
2004 diploma paddeltennis door de Spaanse Tennis Federatie
2006-2009 clubtrainer TV Pijnacker
2007-2012 begeleidinger en trainer Claire Verwerda, 1e tm 16 Nationaal
2009-2016 trainer Pijnacker
2016-heden trainer Y4Tennis


Administratie

De administratie is in handen van Wendy de Wit- van der Veek. Zij zal de administratie met zorg behandelen en wanneer u vragen hebt over kosten, urenindeling of andere vragen kunt u altijd bij haar terecht. U kunt haar bereiken door een mail te sturen naar info@y4tennis.nl of te bellen met 06-24687280.