Tennis Kids

Mini cursus/tenniskids bij Y4Tennis (6 tot 9/12 jaar)
Voor de kinderen van 6 tot 9 jaar oud heeft Y4Tennis een speciale mini/TennisKids cursus opgezet. Wij hanteren hierbij de TennisKids methode, een optimistisch initiatief vanuit de KNLTB om samen met verschillende verenigingen jeugdtennis naar een hoger niveau te brengen en verslavend leuk te maken. Voor TennisKids is de doelgroep t/m 12 jaar oud gekozen, aangezien tennis al bij kleins af aan begint en het tijd wordt om daar nog wat extra aandacht aan te besteden. Uiteraard wordt de oudere jeugd bij ons niet vergeten.

Vanwege de TennisKids methode komen verschillende vaardigheden bij ons aan bod, die zorgen voor een optimale sportontwikkeling. Kinderen leren op een natuurlijke manier, elke training weer. Ze zijn nieuwsgierig, creatief en fantasierijk. Uit onderzoek blijkt dat vaardigheden als rennen, springen, balanceren, coördinatie, gooien en vangen heel belangrijk zijn om tot een optimale sportontwikkeling te komen en komen al deze vaardigheden daarom aan bod. De gebruikte materialen en de opbouw van de verschillende fases maken dat de kinderen worden uitgenodigd en geprikkeld zichzelf te ontwikkelen tot allround sporters. De fases worden weergegeven door de “TennisKids Kleuren”.

De kleuren rood, oranje en groen vormen de basis van de opbouw van TennisKids. Deze kleuren staan symbool voor de verschillende fasen die de kinderen doormaken. De onderstaande leeftijden zijn richtgetallen, dat betekend dat de leeftijdgrenzen binnen elke kleurgroep rekbaar zijn (zie het kleurendiagram). TennisKids houd dus rekening met ieder individueel kind en zijn/haar motorische ontwikkeling en tenniservaring op basis van bijvoorbeeld: baangrootte, racketgrootte, type ballen (zachter of harder) en type wedstrijdvorm.

De kleuren rood, oranje en groen zijn verdeeld in twee niveaus te weten niveau 1 en 2. Dus rood 1, rood 2 enz.: Niveau 1 is voor kinderen die een hoger niveau hebben. Niveau 2 is bedoeld voor kinderen die korter tennissen of minder vaak tennissen en dus een wat minder niveau hebben.

Ook als ouder zal je te maken krijgen met deze sportontwikkeling en ben je een belangrijk onderdeel van de omgeving waarin kinderen zich sportief ontwikkelen. Wat kun je als ouder doen? TennisKids geeft hier verschillende, handige antwoorden op. Bekijk hiervoor de website van TennisKids en lees meer over de TennisKids methode die we toepassen binnen onze tennisschool.

Wat zijn de voordelen om les te nemen bij Tennisschool Y4Tennis

1 van de voordelen van het nemen van een mini/TennisKids cursus bij onze tennisschool is dat de TennisKids methode wordt toegepast, die zorgt voor een optimale sportontwikkeling- en beleving. Daarnaast brengt het ook de volgende voordelen:

  • Recreatieve en prestatieve lessen, van beginnende tot (top) wedstrijdspeler, van jong tot oud, waarbij gezelligheid en plezier centraal staat
  • De lesstof is zeer gevarieerd en op maat gemaakt voor elke speler
  • Aantrekkelijke lestarieven
  • Zeer ervaren leraren en een gezellig team
  • Beschikking over de juiste materialen: kinderballen, hoepels, ladders ballenkanon etc.
  • Beginners kunnen gebruik maken van onze leenrackets
  • Wij bieden de service, wanneer je onverhoopt een tennis les mist, om de les in te halen (hieraan kunnen overigens geen rechten worden verleend)
  • Wij maken op verzoek, video opnamen van een bepaalde slagbeweging, waarbij de leerling zelf kan zien wat hij/zij nog kan verbeteren
  • Toernooi en competitie begeleiding