Portugal dag 6

Byy4tennis

Portugal dag 6

Dag 6 dan nu…

Start van de dag was wisselend; hier en daar zon.. Na het ontbijt richting Carcavelos dat aan de kust ligt. Er is daar normaal een zigeunermarkt, maar je voelt ‘m al aankomen… die was er dus niet. Het groentegedeelte wel, het leuke (met al die nepmerken) niet. Op de terugweg langs “Aquario Vasco Da Gama” soort zeeaquarium van de laatste koning van Portugal, Dom Manuel I. blijkt dat je met een schoolpas gewoon voor niks naar binnen kunt. Verder veel visjes; nemo’s, zeeduivel en roodbuik piranha’s.

Even snel boodschappen doen en voor bij de lunch een salade gemaakt van gegrilde kipfilet.

Relaxen in de zon, wat niet echt ging; weer was wisselend warm/koud en het water in het zwembad koud. Noa en Annemaj maakten hun eigen thuisbioscoop, Goelia ging haar boek verder lezen en Danny was eer bezig met allerlei technische snufjes: draadloze headsets; powerbanks, etc

Dan hier rechts: nee… dit is geen afvalberg, maar een meidenkamer, waar de kleding gewoon op de snookertafel liggen. Nog vreemd dat ze nooit iets kwijt zijn…

Om 17.00 ben ik m’n kids met Danny gaan halen. Zij wonen aan de andere kant van de rivier en datgene waar ik bang voor was gebeurde dan ook… files… Een stukje waar je normaal 20 minuten overdoet, kostte gisteren ruim een uur… o ja, en dan ook nog terug.

’s Avonds bij Mario eten wij “lombinhos de Novilho” (kalfsbiefstukjes) Goelia “lombinhos de porco” (varkens biefstukjes) Ze mochten ook een beetje “agua pe” proberen; dat is het laatste deel druiven, dat nog in een eikenhouten wijnvat zit en wat wordt vermengd met bron water, zodat het licht mousserend wordt. Als toetje mochten ze kiezen uit: chocolade mousse; appeltaart met kaneel en ijs; doçe de amendoa (origineel recept wat uit het klooster komt met amandelen honing en ei) superzoet! Daarna nog een stuk “arrepiado” dat “rilling” betekent. Een koekje bestaande uit havermout, amandelen, honing en caramel. Was weer een gezellige dag…

Ja… en nadat we m’n kids weer aan het andere end van de wereld hadden afgezet, werd er toch nog even een MC Flurry gehaald, al was het 23.30 en sluitingstijd…

Comments Are Closed!!!