Portugal dag 5

Byy4tennis

Portugal dag 5

Van te voren wisten we al, dat het wat minder weer zou worden, vandaar in de ochtend maar naar Colombo, grootste winkelcentrum van West-Europa, na een heerlijk ontbijtje met “wentelteefjes”.
Kids daar wat rondgedoold; allen een jack gekocht.

Na Colombo parkeerden we de auto in de parkeergarage van “Praça da Figueira”, waar het standbeeld staat van João V, de koning van Portugal in een slag rijk werd door de handelsreizen van Vasco Da Gama. Verder bekeken we een oude wijnhandel met flessen Port ter waarde van 1000€ en meer. Het oudste café van Lissabon dateert uit 1850 geheel in de Jugendstil. Dan naar de “Elevador de Santa Justa”, lift die Eiffel ontworpen heeft. Chiado, afgebrande deel van Lissabon.

Daarna naar Praça de Comercia, waar de regeringsgebouwen staan en vanwaar je een prachtig gezicht over de Taag hebt. Vervolgens heuvel op naar Kathedraal de Se (Romaanse bouwkunst), de gevangenis waar Mario Soares en anderen tijdens de “Anjer revolutie” gevangen hebben gezeten; een oude militaire paardenstal (cavaleiro) omgebouwd tot souvenirwinkel en tenslotte door naar “miradouro de Santa Luzia”.

Vanaf hier moesten we helemaal naar de andere Kant van de stad zijn; dus van oost naar west; dus heuvel af en weer op via 720 trappen…gelukkig stond daar bovenaan op het plein een café, waar we wat koels konden drinken. Daarna naar de “Miradouro de São Pedro de Alcântara” waar je niks kon zien i.v.m. werk in uitvoering. Dan weer naar beneden via de “Elevador de Gloria” en vanuit daar terug naar de auto; he, he!

Nou, dat was me weer een dag …..

Comments Are Closed!!!