DE MINDSET ACADEMIE

Samenwerkingsverband De mindset academie met Y4Tennis

 

Een sporter krijgt te maken met allerlei mentale uitdagingen. Hoe ga je bijvoorbeeld om met druk of met tegenslag? Mentale training is hierbij onmisbaar voor de ontwikkeling. Toch ontbreekt het in veel trainingsprogramma’s vaak aan een serieuze mentale training. Y4Tennis en De Mindset Academie hebben daarom de krachten gebundeld om zowel de recreatieve als de prestatieve tennisser ook mentaal tot ontwikkeling te laten komen. Hierbij betrekken we de omgeving van de speler (zoals coaches en ouders) om tot een optimaal klimaat te komen waarin leren en presteren centraal staan. We kijken er erg naar uit om met elkaar aan de slag te gaan!

 

Wie zijn wij?

De Mindset Academie is een samenwerkingsverband van drie trainers/ coaches. We hebben allemaal een achtergrond in zowel de (top)sport (met name het tennis) als de psychologie, met ieder zijn eigen specialisme. Onze kennis en ervaring in de sport- en prestatiepsychologie, NLP, Acceptance & Commitment Therapy en systemisch werk hebben we gebundeld in een uniek team, zodat we altijd kunnen aansluiten op de individuele behoefte.  

 

Visie

Onze missie is om de toegevoegde waarde van mentale training op een laagdrempelige manier te introduceren. Mensen denken nog vaak dat je alleen naar een sportpsycholoog gaat als er iets mis met je is, terwijl de topsporters met mentale training het verschil willen gaan maken tussen winst en verlies. In onze begeleiding gaan we ervan uit dat de sporter eerst mens is en daarna pas sporter.

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Door een unieke mix aan verschillende achtergronden, kunnen we optimaal aansluiten op de individuele behoefte. Met workshops, trainingen en coaching kunnen we spelers een mentale stap laten zetten in hun ontwikkeling. Heb je bijvoorbeeld moeite om onder druk te presteren? Is het lastig om met tegenslag om te gaan? Of speel je in trainingen altijd beter dan in wedstrijden? Dan is mentale training wellicht iets voor jou.

WORDT NU PARTNER

Wil je partner worden neem dan nu contact met ons op.