LESAANBOD Y4KIDSCLUB (6-12JAAR)

Y4Tennis heeft een eigen opleidingstraject opgezet waarin er wordt gewerkt met de Tenniskids methode.  Hierdoor worden er op alle niveaus en voor alle leeftijden trainingen gegeven met de tools en de didactische vaardigheden om het beste eruit te halen.

 

Werken met het  Tenniskids programma betekent dat er met verschillende kleuren ballen gespeeld wordt. Het niveau gaat van rood naar oranje en dan groen.

Deze kleuren staan symbool voor de verschillende fasen die de kinderen doormaken. Elk niveau heeft zijn eigen basis en motorische ontwikkeling. Elk niveau heeft een andere baangrootte, racketgrootte, pedagogische aanpak, type ballen (zachter of harder) en type wedstrijdvormen.

 

Bij de Y4Tennis methode wordt er niet alleen maar gewerkt aan het tennisgedeelte, maar vooral ook aan het plezier op en naast de baan. De sport tennis beleef je niet alleen op de baan, maar ook thuis. Hier zullen wij ook in ondersteunen.  Het doel is meer dan alleen tennisles te bieden, maar een ontwikkeling die je je leven lang in positieve zin mee kunt nemen.

Naast de lessen behoort deze leeftijd groep gelijk bij de y4kids club. Dit is een club die opgericht is om samen met andere kinderen deel te nemen aan evenementen, trainingen, zomerkampen, Kia Tenniskids competitie enz. Hierbij zijn dan stempels te behalen waar prijzen mee te verdienen zijn. Zo spaar je bij elk evenement voor mooie prijzen terwijl je tennist.

Wil je meer uit je tennis halen? Dat is mogelijk doormiddel van een individueel gesprek met je trainer of vooraf met de manager van de tennisschool. Wij zullen gezamenlijk een plan van aanpak maken.

Kleuren en leeftijden

Het Tenniskids programma bestaat uit verschillende fases: Rood, Oranje en Groen. Voor de allerjongste jeugd is er Tenniskids Blauw. Daarna stroom je door naar Rood, Oranje en uiteindelijk Groen. Na Groen is een kind helemaal klaar om met de bekende gele bal op een hele baan te tennissen. Het doel van Tenniskids is om kinderen zo snel mogelijk het spel te laten spelen.

rood

oranje

groen

KLEUREN EN LEEFTIJDEN

 

ROOD

In Tenniskids Rood maken kinderen, tot en met 8 jaar oud, verder kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Ze doen mee aan leuke activiteiten op de vereniging en spelen samen met hun team korte wedstrijdjes in de Rode competitie. Ook kunnen zij meedoen aan Tenniskids toernooitjes, die vaak maar een dag(deel) duren.

In Rood spelen de kinderen met een zachte rode bal op een minibaan.

SCHRIJF JE IN

ORANJE

In Tenniskids Oranje wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen zijn in de leeftijd van 8 tot en met 10 jaar oud en leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Kinderen die spelen in Oranje kunnen wedstrijdjes spelen door samen met hun team mee te doen aan de Oranje competitie. Ook kunnen ze deelnemen aan Tenniskids toernooitjes. Dit zijn vaak eendaagse toernooitjes, die door het hele land georganiseerd worden. De wedstrijdjes in Oranje duren net iets langer dan in Rood.

In Oranje spelen kinderen met een oranje bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan

SCHRIJF JE IN

GROEN

In de laatste fase, Tenniskids Groen, bereiden de kinderen zich voor op het ‘hele baan’ tennis. Technieken en tactieken worden verder ontwikkeld, maar ook de atletische vaardigheden. Kinderen die in Groen tennissen zijn in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar oud. In Groen worden de wedstrijden langer en het competitietennis speelt een belangrijke rol. De competitie die bij deze fase hoort heet de Groene competitie. De Tenniskids toernooitjes die voor kinderen in Groen worden georganiseerd zijn vaak over meerdere dagen verspreid. Deze Groene toernooitjes zijn soms ook gekoppeld aan een open junioren toernooi.

Kinderen die in Groen tennissen spelen met een langzame groene bal op een hele baan.

SCHRIJF JE IN

TENNIS BIJ Y4TENNIS IS

Real Work.
    Real FUN.

voordelen van onze lessen

Invest In Your Health

Wat zijn de voordelen om les te nemen bij Tennisschool Y4Tennis

 

  • Recreatieve en prestatieve lessen, van beginnende tot (top) wedstrijdspeler, van jong tot oud, waarbij gezelligheid en plezier centraal staat.
  • De trainingen zijn zeer gevarieerd en op maat gemaakt voor elke speler.
  • Zeer ervaren leraren en een gezellig team.
  • We beschikken over de beste materialen in samenwerking met onze Partner HEAD
  • Beginners kunnen gebruik maken van onze leenrackets.
  • Wij maken op verzoek, video opnamen zodat de leerlingen zijn techniek hierdoor kan verbeteren.  

WORDT NU EEN TENNISSPELER

Wil je deel uitmaken van onze club neem dan nu contact met ons op.